"Het leven is als een fiets, je moet in beweging blijven om je evenwicht niet te verliezen".

- Albert Einstein

Onze vaardigheden

Ons paramedisch centrum in het zuiden van Brussel biedt je kwaliteitsvolle zorg dankzij een multidisciplinair team van gezondheids- en welzijnsprofessionals.

We zijn ook gespecialiseerd in
ONCOLOGIE via ons Oncostar Kankercentrum.
BARIATRISCHE SURGERIE via onze divisie Mon Poids MonPoids.

Om de aanpak en behandelaar te bespreken die het beste bij jou past, kun je contact opnemen met de oprichter en coördinator, Céline Van den Daelen.

Æquilibrium, uw paramedisch centrum ten zuiden van Brussel

Het centrum is opgericht om je zo goed mogelijk te ondersteunen .

Onze inzet voor je fysieke en mentale welzijn is geïnspireerd op de fysisch-chemische wet van Le Chatelier: als een systeem in evenwicht wordt blootgesteld aan een verstoring (stress, ondervoeding, letsel, enz.), zal het reageren door in de tegenovergestelde richting van de verstoring te bewegen. Het gaat een compensatiefase in om het evenwicht te bewaren.

Totdat je lichaam en geest het niet meer aankunnen en een fase van decompensatie ingaan met onevenwichtigheden waarvan de waarneembare en klinische tekenen kunnen zijn: het begin van ziekte (kanker, hart- en vaatziekten, diabetes, etc.), chronische ontstekingen (chronische tendinopathie, spijsverteringsproblemen, intolerantie, myopathie, etc.), gewichtstoename of -afname, chronische vermoeidheid, lichamelijke verwondingen, zelftwijfel, persoonlijke en relationele moeilijkheden (vrienden, collega's, familie, kinderen), gedragsproblemen, etc.

De multidisciplinaire aanpak van Æquilibrium is gebaseerd op een totaalvisie op uw behoeften, met respect voor uw evenwicht en het behoud of herstel ervan.

Æquilibrium werkt regelmatig samen met verschillende partners in het gezondheidsnetwerk: ziekenhuizen, artsen, thuisverpleegkundigen, enz.

 

Het is niet gemakkelijk om je evenwicht en de eenvoud van het leven te vinden te midden van alle complicaties van rijkdom. Er is koppigheid voor nodig.

Blaise Cendrars - Van het hart van de wereld naar het hart van de wereld

Lees meer

Gezondheid door balans


GETUIGENISSEN

ELF MODULEN

Een afspraak maken?

Neem direct contact op met onze specialisten.

Ons team