Mathilde Seghin

JOUW KINESISTE IN SINT-GENESIUS-RODE TEN ZUIDEN VAN BRUSSEL

Mathilde Seghin

Kinesiste bij Æquilibrium

Nadat ik in 2017 mijn diploma in de kinesitherapie had behaald aan Parnasse-ISEI, heb ik drie jaar gewerkt in een functioneel revalidatiecentrum dat was gespecialiseerd in neurologie en orthopedie.

Ik heb een passie voor mijn vak en hecht veel belang aan de relatie tussen de patiënt en de behandelaar. Bovendien ben ik geduldig en luister ik aandachtig om voor iedereen een globale verzorging op maat uit te tekenen.

WAARMEE KAN IK JE HELPEN?

Ik bied algemene kinesitherapie en gespecialiseerde neurologische kinesitherapie voor volwassenen, waarbij ik zowel aandoeningen aan het centrale zenuwstelsel als aan het perifere zenuwstelsel behandel.

De focus ligt tijdens mijn sessies op een algemene verbetering van motorische stoornissen en/of gevoelsstoornissen die je statische of dynamische evenwicht wel of niet kunnen verstoren (na een CVA, multiple sclerose, Guillain-Barrésyndroom, valangst, fibromyalgiesyndroom enz.).

Ik ben ook gespecialiseerd in de verzorging van patiënten met een lumbago en ik heb een opleiding gevolgd over de McKenzie-methode rond mechanische diagnose en therapie. Bij deze methode staat de patiënt centraal in zijn eigen revalidatie. Ik geef je de tools die je nodig hebt om te herstellen, zodat je de oefeningen daarna thuis kunt uitvoeren.

METHODE EN VERLOOP VAN DE CONSULTATIES

Om je zo efficiënt mogelijk te verzorgen, zullen we tijdens de eerste sessie de tijd nemen om een volledige balans op te maken. Zo kunnen we samen onze doelstellingen op korte en langere termijn vastleggen.

Het einddoel is ervoor te zorgen dat de patiënt op zijn eigen benen kan staan in zijn dagelijkse leven, en hem te helpen om weer zo veel mogelijk vaardigheden te verwerven die hij nodig heeft om zijn activiteiten pijnloos uit te voeren.

Mijn doel is eenvoudig: ervoor zorgen dat mijn patiënten hun evenwicht terugvinden.

MIJN EXPERTISE

  • Neurologie bij volwassenen
  • Klinische neurodynamica
  • McKenzie-methode (lumbago)
  • Mulligan-concept (manuele therapie om chronische pijn en/of stijfheid te verlichten)

Gezondheid door balans


Een afspraak maken ?

Neem direct contact op met onze specialisten.

Ons team