Nadat ik in 2004 mijn master in bedrijfscommunicatie had behaald aan de UCL, ben ik in de banksector beginnen werken. Ik werkte er zo’n tien jaar en dat was een enorm verrijkende ervaring: ik bouwde tal van zakelijke relaties op, maar ook menselijke relaties. Tegelijkertijd had ik altijd al een passie voor voeding en eten. Daarom besloot ik in 2017 om me om te scholen. Vol motivatie begon ik aan een bachelor in de dieetleer. Na drie jaar studeren behaalde ik mijn diploma als diëtiste met grote onderscheiding.
Tegenwoordig heeft voedingsonderzoek wetenschappelijk bewezen dat onze voedingskeuzes een preventieve impact kunnen hebben op de meest voorkomende chronische ziektes. We moeten dus een eetpatroon vinden dat zowel lekker en eenvoudig als voedzaam is, ‘risicosituaties’ beperkt (overmaat en deficiënties) en cognitieve restricties zoals obsessies en schuldgevoelens vermijdt (verbod, frustraties of angst om fouten te maken).
In mijn visie op diëten wil ik je doen nadenken over je eetgewoontes en je helpen om je eigen voedingsmechanismen opnieuw te leren aanvoelen, door naar je lichaam te luisteren. Zo bereik je uiteindelijk een gezond gewicht. Hierbij moeten we absoluut rekening houden met je levensstijl, waar je zin in hebt en waar je nood aan hebt. Het is immers mijn bedoeling om jou de sleutel te geven tot je voedingsgewoontes, door uit te leggen hoe je lichaam werkt.
Tijdens de eerste consultatie zullen we grondig analyseren waar je nood aan hebt, hoe je metabolisme werkt en hoe je levensstijl eruitziet. Op basis daarvan schrijf ik je een gepersonaliseerde behandeling voor (preventief of genezend) en leggen we samen haalbare doelstellingen vast.
Op basis van wat ik tijdens mijn carrière en opleidingen heb geleerd, richtte ik het paramedisch centrum Æquilibrium op, met als doel je op een duurzame manier te helpen om je eigen evenwicht te vinden.
Duurzaam veranderen gebeurt niet van vandaag op morgen. Daarom begeleiden we iedereen op zijn of haar eigen tempo, zo lang als nodig is om de resultaten op lange termijn te bestendigen.
Diëtist is een paramedisch beroep dat wordt erkend door het koninklijk besluit van 19 februari 1997. Als professional heb je een officiële goedkeuring nodig om ervoor te zorgen dat je praktijk voldoet aan de vereisten van Sciensano (vroeger de FOD Volksgezondheid).
De titel van diëtist krijg je pas na een bachelor van drie jaar, die bestaat uit meer dan 1.800 lesuren en minstens 600 uur praktijkstage. Daarnaast moet je je blijven bijscholen, zodat je gedurende je volledige professionele carrière op de hoogte blijft van nieuwe inzichten. Elke diëtist heeft ook een RIZIV-nummer waardoor patiënten een terugbetaling kunnen krijgen voor bepaalde diensten.
Functietitels als “voedingsdeskundige”, “voedingscoach”, “nutritherapeut”, “chrononutritionist”, “micronutritionist” enz. kan iedereen zelf claimen. Ze worden niet gecontroleerd en vereisen geen specifieke en erkende opleiding. Dokters die echter zijn goedgekeurd voor een erkende voedingsspecialisatie, zijn ook bevoegd om dieetkundig werk uit te voeren, en hun aanpak sluit aan bij die van gediplomeerde diëtisten.
Onder de noemer ‘mondproblemen’ vallen alle functies die via de mond worden uitgevoerd: eten, ademen, ruiken, proeven, communiceren en taalgebruik. Die functies worden beïnvloed door tal van zintuiglijke waarnemingen. Ze kunnen dus worden verstoord door endogene en exogene factoren die gevolgen kunnen hebben voor de eetgewoontes, communicatie, sociale vaardigheden en de psychologie van een kind. Het is dus een complexe problematiek waar veel kleintjes en hun omgeving door worden getroffen.
Meer informatieGezondheid door balans
Avenue des Mésanges, 1
1640 Rhode-Saint-Genèse
Privacy policy - Cookies | Informations juridiques © 2020 All rights reserved Æquilibrium – Powered by G1.be - Web & Graphic Strategy. Made with from Belgium
Centre paramédical au sud de Bruxelles
Céline Van den Daelen (Diététicienne-nutritionniste)