MIJN CARRIÈRE
> Master in bedrijfscommunicatie - UCL - met onderscheiding - juni 2004
> Banksector voor meer dan 10 jaar
> Professionele omschakeling: Bachelor in Diëtetiek - HELDB - met onderscheiding - juni 2020
> Oprichting en opening van Æquilibrium Paramedisch Centrum - oktober 2020
> Universitaire certificering in geïntegreerde ambulante oncologische zorg (SIOU) - ULB - met onderscheiding - juni 2022
> Certificering van de Europese code tegen kanker in preventie - januari 2023
Vandaag de dag toont voedingsonderzoek wetenschappelijk de impact aan van onze voedingskeuzes op de preventie van de meest voorkomende chronische ziekten. Voedingsoverschotten en -tekorten creëren onevenwichtigheden en "risicosituaties" voor je gezondheid.
We moeten je dus een nieuwe manier van eten aanbieden die natuurlijk, evenwichtig en eenvoudig is, met behoud van de notie van genot en altijd gebaseerd op wetenschappelijke fundamenten.
Het doel is om samen te werken om het dieet weer in balans te brengen, niet om op dieet te gaan! (behalve in het geval van bepaalde specifieke pathologieën of peri-operatieve vereisten). Het is essentieel om obsessieve en door schuldgevoel veroorzaakte cognitieve beperkingen te vermijden die gebaseerd zijn op verboden, frustraties of angst voor fouten, die tot mislukking zullen leiden.
Als onderdeel van de behandeling is het ook nodig om het advies aan te passen aan de pathologie en je vermogen om te eten, om je levenskwaliteit te verbeteren en beter op de behandeling te reageren.
Om je langetermijndoel te bereiken, is het essentieel om rekening te houden met je voeding "als geheel", inclusief je levensstijl, je verlangens en de behoeften van je lichaam, zodat je :
Inderdaad, "Begrijpen is voelen dat je in staat bent om te doen. "(André Gide). Dit begrip van jouw behoeften en jouw lichaam zal ons in staat stellen om de beste voedingsmiddelen te kiezen en toe te passen om jouw doel te bereiken:
Blijvende verandering gebeurt niet van de ene op de andere dag! Daarom wordt de ondersteuning die we bieden op maat gemaakt voor elk individu, multidisciplinair afhankelijk van je behoeften, en gedurende een periode die lang genoeg is om de resultaten op de lange termijn te behouden.
Het paramedisch centrum Æquilibrium biedt een breed scala aan disciplines die we samen kunnen aanpakken, afhankelijk van je behoeften, om je te helpen je eigen balans te vinden.
Diëtetiek is een paramedisch beroep beschermd door het Koninklijk Besluit van 19 februari 1997 en onderworpen aan accreditatie, om ervoor te zorgen dat de praktijk voldoet aan de eisen van Sciensano (voorheen SPF Santé publique).
De titel van diëtist wordt verkregen na een driejarig baccalaureaat dat bestaat uit meer dan 1800 uur cursussen en minimaal 600 uur praktijkopleiding. Bijscholing is verplicht om ervoor te zorgen dat de kennis tijdens de hele professionele loopbaan up-to-date blijft. Een diëtist heeft ook een INAMI-nummer, waarmee patiënten bepaalde diensten vergoed kunnen krijgen.
Zelfbenoemde namen zoals "voedingsdeskundige", "voedingscoach", "nutritherapeut", "chrononutritionist", "micronutritionist", enz. worden niet gecontroleerd en vereisen geen specifieke, erkende opleiding.
Een arts met een erkende specialisatie in voeding mag echter zijn beroep uitoefenen als medisch voedingsdeskundige en zijn of haar benadering vult die van een gekwalificeerde diëtist aan.
TOA treft bijna 25% van de kinderen jonger dan 2 jaar, vaak zonder onderliggende pathologie. Deze aandoeningen hebben een impact op de voedselinname, met gevolgen voor de voedingsstatus van het kind, wat leidt tot ondervoeding en in sommige gevallen tot ondervoeding.
Lees meerDe ondersteuning van een diëtetiek- en voedingsdeskundige, gespecialiseerd in oncologie, zal je helpen om je gezondheid en levenskwaliteit in elke fase van je kankerreis te verbeteren.
Je wilt graag begeleiding en advies om met kanker om te gaan en je levenskwaliteit te verbeteren. Ik ben beschikbaar om samen met jou de aanpak en behandelaar te vinden die het beste past bij jouw behoeften.
Lees meerDoelstellingen:
Dankzij deze evaluatie en een grondige analyse van al je parameters, kan ik je een persoonlijke begeleiding voorschrijven en samen realistische doelstellingen definiëren.
Je ontvangt een persoonlijk adviesblad met :
Kosten: 75 euro (vanaf 01.05.24) - Je wordt terugbetaald door je ziekenfonds.
Doelstellingen:
Na mijn diepgaande analyse van de informatie die ik tijdens het diagnostisch consult heb verzameld, leg ik je uit hoe je concreet te werk kunt gaan om al je doelstellingen te bereiken .
Een verandering in dieet gaat niet van de ene op de andere dag, gezien de verschillende variabelen die van invloed zijn op wat we eten.
Vervolgconsulten stellen je in staat om me uit te leggen wat gemakkelijk en nuttig voor je was en wat problematischer was, zodat we samen de balans kunnen opmaken.
Deze follow-ups stellen me in staat om aanpassingen en praktische adviezen voor te stellen om je te helpen geleidelijk je balans te bereiken en te behouden op de lange termijn .
De duur en het aantal zijn afhankelijk van je behoeften en doelstellingen. Ze worden samen overeengekomen en kunnen in de loop van de coaching worden aangepast.
Je ontvangt een persoonlijk adviesblad met :
Prijslijst:
Je krijgt vergoedingen van je ziekenfonds
Onderlinge verzekeringsmaatschappijen vergoeden diëtistische consulten onder bepaalde voorwaarden. Sommige verzekeringsmaatschappijen vergoeden tot 80% van de kosten die niet worden terugbetaald door de ziekenfondsverzekering, via de dekking ambulante zorg. Neem voor meer informatie hierover contact op met je ziekenfonds, makelaar of verzekeringsmaatschappij.
Gezondheid door balans
Avenue des Mésanges, 1
1640 Sint-Genesius-Rode
Privacybeleid - Cookies | Juridische informatie 2020 Alle rechten voorbehouden Æequilibrium - Aangedreven door G1.be - Web- en grafische strategie & Kick-up.be. Gemaakt met uit België
Paramedisch centrum ten zuiden van Brussel
Céline Van den Daelen (diëtist-voedingsdeskundige)